2004 Margareta portrait at the Music Camp.jpg (33227 bytes)

Click pe poza pentru a o mari

Portrete

June 1st International Children's Day in USA
2002 Women of Excellence
2003 Telly Award

2004 Telly Award
2004 The Communicator Award
2005 The Women of Summit
2005 The Videographer Award

Sursa: Discomania 
12/11/2007 

Margareta Paslaru va ramane vesnic in inimile romanilor, care si-au trait tineretea cu muzica si filmele ei. 
Pe vremuri i se spunea “Paslarita”. A facut performanta in muzica la 15 ani si a fost primita cu bratele 
deschise in teatru si cinematografie. Margareta – un mit al muzicii usoare romanesti!


JURNALUL NATIONAL 2007 11 23 
de Dana Andronie, Catalina Iancu 

O Margareta care si-a cunoscut drumul 

Nu doar o poveste, ci o minune... "Margareta la 15 ani, O adolescenta cu totul speciala, aparitie telegenica, tinuta, atitudine de īnvingatoare, o voce unica si o bucurie imensa de a cānta!", īsi aminteste Ileana Pop, cea care a descoperit-o pe Pāslarita. A debutat īn 1958, la Casa de Cultura Grivita Rosie, unde a fost acompaniata de Paul Ghenter. Ileana Pop a fost omul potrivit la locul potrivit. A vazut ce diamant frumos se ascunde īn Margareta: "Amintirea acelei zile, cānd īn studioul B al televiziunii din Strada Moliere, Margaretei i se cerea sa cānte, melodie dupa melodie, a revenit si īn gāndul ei cu putin timp īn urma, īntrebāndu-se dupa ani, cine era persoana care apasānd pe butoanele pupitrului de sunet īi cerea īntregul repertoriu... Eram eu fermecata de fetita cu coditele īn vānt, moda pe care a lansat-o fara sa vrea si de ochii ei tulburatori de frumosi de culoarea violetelor! Asa īncepe povestea care dureazs de-o viata cu o Margareta puternica, perseverenta si īncapatānata foc, o Margareta care a stiut īntotdeauna care-i este drumul. Un drum, pe care si l-a croit singura, dar cu īncrederea in īndrumarea noastra, constienti fiind de faptul ca se nastea o stea. Īn drumul ei mereu ascendent nu a uitat īnsa, nici un moment, sa se alature celor care stiu sa daruiasca semenilor īn necaz si nevoi putina liniste, un zāmbet sau timp din timpul lor. Margareta a fost si a ramas un suflet mare. Bucuria oamenilor este bucuria ei". 

CINE A SLEFUIT DIAMANTUL. 

Chiar de la debut a fost solicitata sa apara la televiziune. A colaborat cu Alexandru Bocanet, Tudor Vornicu, Titus Munteanu, Dumitru Morosanu, Paul Urmuzescu, Tudor Marascu, Aurora Andronache, Dan Mihaescu, Ovidiu Dumitru, Doina Atanasiu, Ioana Bogdan, Mariana Soitu, Marijean Gherghinescu, Sanda Balaban, Carmen Dobrescu sau Bety Mondanos. Acest "curs intensiv" i-a fost de mare folos īn America, acolo unde a trecut, ea īnsasi īn spatele camerei de luat vederi. Īn epoca de pionierat a Televiziunii Romāne, Valeriu Lazarov a īndraznit sa o aduca pe Margareta Pāslaru la o sala de repetitii. Avea de gānd sa o bage īn emisie chiar īn acea seara. "Cāntase o piesa italieneasca, care se numea «Questa picollisima serenada». 

NU A DEZAMAGIT! 

"Nu se dadea usor batuta. La vreun an dupa lansarea ei, mi-a spus ca vrea sa scrie textele cāntecelor, multe din piese fiind straine. N-am luat-o īn serios, dar am īnceput sa-i citesc cu atentie textele, observānd atāt stāngacii, cāt si idei poetice bune. Dupa o vreme, mi-a spus ca vrea sa si compuna. Nu m-a dezamagit niciodata. N-a facut nici concesii, nici cadouri pentru a fi distribuita īn programe de divertisment, īn teatru sau pentru a pleca īn strainatate. A fost cinstita cu ea īnsasi", afirma Lazarov. "Se spune ca amintirile sunt nestematele vietii, daca īnsa povestea noastra trece pragul prezentului dupa 40 de ani, cum o putem numi? O minune, desigur! Margareta noastra ne-a umplut inimile cu bucurie si māndrie, iar succesele ei au facut-o sa straluceasca peste timp", marturiseste Ileana Pop. EXIGENTĹ "Niciodata nu mi s-a parut ca ar fi dificil de lucrat cu Margareta. Stia ce vrea, stia ce sa ceara. Exigenta cu ea, nu putea fi altfel cu ceilalti. Nu stiu sa fi īntārziat vreodata. Venea cu ore īnainte, ore pe care ni le acorda noua, īntregii echipe!" Ileana Pop 

SINCERITATE "

"Perfectionismul meu este ca o maladie. Cred ca īntotdeauna se poate mai bine! Este chinuitor, dar m-am nascut cu acest «defect» de fabricatie! Nelinistea mea nu numai ca a fost īnteleasa de arhitectii Ghitulescu, parintii mei spirituali, dar au trait-o alaturi de mine jumatate de secol" Margareta Pāslaru Doar muzica... Diamant fermecat "Daca ai ghici/ De cāte ori/ Te-am asteptat/ si am oftat/Dac-ai ghici/ Cāte scrisori/ ti-am scris/ Dar m-am temut/ si-apoi le-am rupt/ Dac-ai ghici// Atunci mi-ai crede/ M-ai īntelege/ si cine stie/ Poate-ntr-o zi/ si tu m-ai iubi//." Ati ghicit? Este Melodia Anului 1974, scrisa si compusa de Margareta Pāslaru. "Cine stie" la ce s-a gāndit īn anii īn care a fost plecata? Piesele "Acasa mi-e gāndul" si "Ce dor īmi e sa fiu acasa iar" ne ofera raspunsul. "Timpul" a adus-o "La un pas de fericire". Ne-a dus "Romanta soarelui", "Doar muzica", "Harap-Alb", "Diamant fermecat" si a implorat toamna sa ne lase pomii verzi. Acestea sunt doar cāteva dintre melodiile pe care le puteti gasi pe CD-ul de colectie al Margaretei.


Sursa: 13-07-2007 2:48  http://rador.srr.ro/stiri6.shtml?95322

Seara ,,Romania Actualitati” – Succes de proportii la Callatis 2007

Seara ,,Romania Actualitati”, din cadrul Festivalului Callatis 2007, s-a bucurat de un succes rasunator. Peste 6.000 de spectatori au aplaudat la scena deschisa cele mai difuzate trupe si solisti la Radio Romania Actualitati. (...) Invitatul special al serii - Margareta Paslaru, a primit din partea Radio Romania Actualitati si a Loteriei Romane diploma de merit pentru implicare in sprijinirea persoanelor dezavantajate. Totodata, primarul orasului Mangalia, Zamfir Iorgus, i-a oferit artistei o `Stea de Mare` pe Aleea Stelelor de Mare din Mangalia (...)





















foto Robert David ALDACO Film


VDTV - Antena 3 - August, 2006

MARGARETA PĀSLARU ĪŞI MĂRITĂ FATA
Margareta Pāslaru va rămāne veşnic īn inimile romānilor, care şi-au trăit tinereţea cu muzica şi filmele ei. Chiar şi copiii de acum o cunosc din filmul „Veronica”. Frumoasă, cu ochi fermecători, Margareta va avea īn această lună un eveniment fericit īn familie: va deveni soacră mică.

 

Fiica ei, Ana Maria, face nuntă īn stil american. Margareta Pāslaru s-a īntors īn ţară pentru scurt timp, dar are īn plan o revenire spectaculoasă. La toamnă, īndrăgita cāntăreaţă va lansa un disc īn scop umanitar. Īntregul profit va fi donat copiilor aflaţi īn suferinţă, au aflat realizatorii emisiunii VDTV, transmisă de Antena 3.

Pe vremuri, i se spunea „Pāslăriţa”. A făcut performanţă īn muzică la 15 ani şi a fost primită cu braţele deschise īn teatru şi cinematografie. Acum mai are două săptămāni şi-şi mărită fata. Cine nu a văzut īn copilărie „Veronica”, īnseamnă că nu va şti niciodată ce „fată fermecătoare” a vrăjit inimile a generaţii īntregi. Iar Margareta cea de acum, la 45 de ani de carieră, a rămas un om incredibil de modest.

Jurnalul National
Luni, 24 Octombrie 2005

COLECTIE INEDITA. CDS Music va lansa maine, la ora 17:00, in Magazinul Diverta din Bucuresti Mall, o colectie unica intitulata "The Best Romanian Music Collection". Gandita ca o editie de lux a muzicii usoare romanesti, colectia cuprinde 10 CD-uri, discuri de autor, ale celor mai buni compozitori romani, printre care Florin Bogardo, Marius Teicu, Horia Moculescu, George Grigoriu. Dan Spataru, Anda Calugareanu, Angela Similea, Mihaela Runceanu, Aura Urziceanu, Corina Chiriac, Gica Petrescu, Margareta Paslaru, Maria Tanase sunt doar o parte din cei 70 de interpreti ale caror slagare, care ne-au facut viata frumoasa timp de 40 de ani, se regasesc pe aceasta colectie inedita.
                                                                                   *  *  *
Amanuntele se gasesc la pagina  http://www.cdsmusic.ro/Media.htm

Jurnalul National,  
9 decembrie - 2004

SPECIAL

Emotie - Cu inima la Romania
                
(fragment)

Chiar daca are o viata implinita in Statele Unite,  nu si-a uitat publicul de acasa. Si nici noi n-am uitat-o. Cititorii au ales si azi vocea Paslaritei se afla pe CD-ul de colectie care celebreaza cele mai iubite piese ale romanilor. Special pentru ei, un interviu de peste ocean, cu si despre Margareta.

                                             OTILIA VINTILA


FAVORITA. Cititorii Jurnalului  vad in Margareta una dintre cele mai iubite voci ale secolului

EVENIMENTUL ZILEI - fragment
 Nicoleanu
, Marti, 23 Noiembrie 2004

Margareta Paslaru isi scrie autobiografia 
Fiica Margaretei, Ana-Maria, va ilustra cartea autobiografica. 


Cunoscuta artista locuieste acum in SUA, unde produce emisiuni TV, compune melodii si se implica in actiuni umanitare. Despre Paslarita, regretatul compozitor George Grigoriu spunea: “Margareta Paslaru - un mit al muzicii usoare romanesti”. In 1958, o copila de 15 ani isi facea debutul in muzica usoara la Casa de Cultura Grivita Rosie, acompaniata de Paul Ghenter. Sansa ei se va numi George Grigoriu, care ii va compune “Chemarea marii”, primul ei mare slagar, cu care bate toate recordurile de vinzari ale anilor ‘60. Tot ceea ce a urmat, spectacole si premii, aparitii in filme si piese de teatru si un extraordinar succes la public, va duce la crearea mitului Margareta Paslaru.


Ecaterina Oproiu:
"Aceasta Bety Boop cu voce de Inger Albastru inaltat din apa-marii-de–pe-ntregul-litoral- se parea ca e pe cale sa devina ea insasi un record. Ma uit la afis, si vad prin el scenele din "Insula", taranca asudata carand ,de la rasaritul soarelui si pana la innoptat, apa cu galeata, o galeata, doua galeti, cate galeti ? Cu galetile in mana ea a lasat in urma ceea ce parea sa fie predestinarea ei profesionala; o papusa miscata de resorturi mecanice si tafne dulci. Cu galetile in mana, ca un gladiator credul, ea a coborat in arena "Opera de trei parale" si a supravietuit cu onor printre lei-paralei ,cu galetile in mana ea a trecut peste voga altora si a ei, reinnoita de folclor, sacaita de insuccesul brasovean, revitalizata de recital, adica de maratonul acela temerar cand un ceas, doua ceasuri, interpretul ramane in mijlocul multimii neajutorat si insingurat, in acea alba insingurare a alergatorului de cursa lunga. Cu galetile in mana gafaind ambitios, ea a jucat cel mai important rol al vietii ei. Rolul de self-made-man, ar spune unii. Noi l-am numi altfel. Noi am spune ca rolul ei e de fapt un rol dublu, pentru ca pe rand sau in acelas timp ea a fost de-a lungul carierei sale si Pygmalion si statuia." (Contemporanul – 1969)

Doru Ionescu: "Infiintat la 9 Iulie, 1991 (ziua de nastere a marii noastre cantarete) "Fan Club Margareta Paslaru" si-a propus sa aduca si la cunostinta tinerei generatii cariera artistica a solistei, atat in muzica usoara, cat si in film si teatru. Ghidandu-si intreaga activitate (non profit) dupa propunerile fanilor si bazandu-se pe o impresionanta arhiva audio-video publicistica, clubul asigura materiale informative, clasamente, inregistrari audio, fotografii, etc…organizand intalniri lunare ale membrilor sai din diferite orase. "

§ § §

  • Casa de discuri Electrecord, condusa de Grigore Petreanu, sarbatoreste la Bucuresti in 1993 cea de a  50-a  aniversare a Margaretei Paslaru, lansand (in lipsa ei) discul si caseta Un Pod Peste Ocean.
    Familia Ghitulescu ia parte la organizarea lansarii discului, impreuna cu membrii "Fan Club Margareta". Invitat de onoare este George Grigoriu.

Pop Rock & Show: "Un come back … Un Pod Peste Ocean, acesta este titlul L.P.-ului lansat vineri 9 iulie, la magazinul Muzica. Pare de neimaginat. Si totusi, cu cateva cantece, un gand, un mesaj, (inregistrat pe o caseta video) "podul" a fost construit. De ziua ei, Margareta Paslaru a fost intr-un fel… acasa. Un arc peste timp si ... vocea grava, acum maturizata, insa fara sa-si fi pierdut culoarea, pastrand acel inedit, acele curiozitati vibrale a trezit unora dintre noi nostalgia anilor in care in topul preferintelor noastre, Margareta era Nr. 1."

Puiu Munteanu: "… Din ’83 si pana in ’89, melodiile sale au disparut in totalitate din programele radio si TV… Dar cei care o alintau "Paslarita noastra", ei o iubesc la fel ca inainte. De altfel avem membrii ai clubului de la 8, la 60 de ani…

George David: "Personalitate artistica de o mare complexitate, Margareta Paslaru ajunge la o inalta maiestrie artistica, gratie unui talent exceptional si a unei munci asidue, neintrerupte."

Dan Tomescu: "Margareta Paslaru a ramas o vedeta a muzicii usoare romanesti!"

Smaranda Oteanu-Bunea: "Cine poate s-o uite? Cine nu se bucura cand ii revede filmele? Ii aude interpretarile? Sigur, cantecele ei se confunda cu tineretea multora dintre noi. Dar dincolo de slagarele si cantecele de succes, de peliculele pline de savoare, de filele inscrise in muzica usoara romaneasca, Margareta Paslaru ramane o voce inconfundabila si un exemplu: o solista extrem de tenace , foarte atenta la fiecare pas al carierei ei, foarte pedanta cu tinuta ei , cu jocul scenic."

Horia C. Deliu: "… Ce s-ar mai putea adauga? Ca "Paslarita" noastra draga a ramas acelasi suflet sensibil, acelasi artist adevarat pe care l-am stiut mereu."

Prin intermediul ziarului "Evenimentul Zilei" George Grigoriu ii scrie Margaretei Paslaru (fragment): "...Iti multumesc fetito draga, asa iti spuneam, pentru gandurile tale, pentru frumusetea lor, pentru ca nu m-ai dat uitarii… Ai spus in final ca vei reveni, pentru un timp, in tara. Bratele mele, de acum deschise, te asteapta cu tot dragul, cu tot dorul. Si nu numai eu, ci multi, multi altii. Inca o data, iti multumesc Margareta."


Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page