Lansarea discului "The Best of..." la Bucuresti
De la dreapta la stanga: Directorul magazinului Muzica, Dl Mihai, Marina Voica, George Grigoriu, Margareta Paslaru, Temistocle Popa, Grigore Petreanu, Octavian Ursulescu, Angel Grigoriu si Gica Petrescu, vazut din spate, Lucica Popescu, Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer

Romania Libera, 22/11/1996: "Astazi pe aeroportul din Timisoara Margareta Paslaru revine acasa. Casa de discuri Electrecord va lansa albumul Margareta - The Best of … care va fi prezentat sub forma de CD  si caseta audio."

ADEVARUL DE CLUJ: "Dupa 13 ani, Margareta Paslaru revine la Cluj-Napoca."

CURIERUL NATIONAL: "Celebra solista de muzica usoara Margareta Paslaru si-a lansat sambata in Cluj o caseta audio si un compact disc, a transmis corespondentul MEDIAFAX. Ea a fost intampinata de aproximativ 500 de admiratori de toate varstele care i-au cantat "La multi ani" si au scandat, timp de cateva minute, numele ei. Margareta Paslaru a vizitat duminica cele doua orfelinate si sectia de chirurgie infantila a Spitalului Clinic de Copii din Cluj. Margareta Paslaru a venit la Cluj la invitatia Fundatiei Ponzio."

V. I. P: "Avea 40 de ani cand parasea Romania si 25 de ani de cariera triumfatoare. Toata lumea o cunostea pe Margareta Paslaru ca fiind copilul minune a muzicii usoare, al teatrului si filmului romanesc. Azi, Margareta continua sa fie una din cele mai adulate vedete ale noastre."

MEDIAFAX: "Margareta Paslaru a dovedit de mica aptitudini pentru muzica. Si-a construit o cariera remarcabila ca solista si ca actrita in anii ’60 si ’70."

MESAGERUL TRANSILVAN: "Primul oras pe care Margareta Paslaru, mitul generatiei anilor ’70, l-a vizitat dupa 13 ani de la plecarea ei din tara a fost Clujul. In momentul aparitiei cantaretei, fanii au scandat minute in sir prenumele ei si au cantat "La multi ani". Principalul scop al vizitei cantaretei este ajutorarea copiiilor nefericiti ai Romaniei. In State, doamna Margareta Paslaru, impreuna cu domnul Ponzio, organizeaza numeroase serate de binefacere, fondurile stranse fiind donate copiilor orfani din Romania. De asemenea ,in urma cu un an Margareta Paslaru s-a intalnit cu doamna Margret Thatcher, la Washington. Reprezentantul local al firmei "Electrecord" ne-a declarat ca: "dintre toate lansarile care au avut loc la Cluj-Napoca, aceasta a avut cel mai mare succes la vanzare".

EVENIMENTUL ZILEI: "Ieri, la ora 10.30, Margareta Paslaru a sosit la Bucuresti. O echipa a Televiziunii Nationale, in frunte cu Ioana Bogdan, realizator si redactor sef al Departamentului de Divertisment, astepta infrigurata sosirea avionului. S-au alaturat grupului cunoscutul realizator Titus Munteanu si Ileana Vlad, realizator TVR, care a descoperit-o pe Margareta, in urma cu 38 de ani pe scena Casei de Cultura Grivita Rosie. Cei prezenti si–au amintit de debutul ei in 1958. Dupa o binemeritata odihna de cateva ore, Margareta a fost prezenta la Liceul de muzica "George Enescu". Aici ea a aplaudat evolutia micilor instrumentisti. Directorul Departamentului de Divertisment al TVR, Dumitru Morosanu, a tinut sa fie prezent si el, la mica serata muzicala."

LIBERTATEA: "Margareta Paslaru isi doreste ca micutii sa adoarma zambind. Ea doneaza Comitetului Roman UNICEF toate incasarile rezultate din vanzarea in Romania a CD-ului si casetelor audio. Sensibila ca mai toti nascuti in zodia Racului, Margareta a dat ieri o lectie de viata multora dintre miliardarii romani de azi. Ea a vizitat atat spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", cat si orfelinatul Nr. 4, Casa de Copii Prescolari Nr. 2, si Scoala de Ambliopi (de nevazatori)."

AZI: "Margareta Paslaru - membra de onoare al CNR pentru UNICEF.  Ieri, domnia–sa a fost oaspete de onoare al Comitetului National Roman pentru UNICEF, unde, in prezenta unor prieteni si fosti colaboratori (Marina Voica, Elisabeta Bostan, Dan Spataru), a aratat celor prezenti cat de necesar este sa ne apropiem cu totii de copii ce tanjesc, mai presus de orice, dupa dragostea si mangaierile de care au fost vitregiti. Dupa ce si-a inscris numele in Cartea de Onoare a CNR pentru UNICEF si i-a fost inmanata diploma de membra de onoare, Margareta Paslaru a vizitat Spitalul "Grigore Alexandrescu" si Casa de copii Nr. 4 din Capitala."

CURIERUL NATIONAL: "Margareta Paslaru a primit diploma, insigna si titlul de membru de onoare al Comitetului National Roman UNICEF."

mppozareveniretaraunicef.gif (231452 bytes)

CRONICA ROMANEASCA: "Neschimbata in dragostea ei pentru copii, Margareta Paslaru va fi prezenta la spectacolul de la Palatul Copiilor, sambata, unde se vor aniversa 20 de ani de la premiera filmului "Veronica". Margareta Paslaru, care a fost unul din punctele de atractie ale filmului, dupa cum bine stiti, se va intalni cu protagonistii filmului, cu producatorii, cu regizoarea, Dna Elisabeta Bostan, si cu Dna Istrate, semnatara scenariului, cu autorul muzicii, Dl Temistocle Popa, cu Dem Radulescu, George Mihaita si altii."

EXPRES MAGAZIN: "Intalnire emotionanta. Prima editie a festivalului filmelor Academiei de Teatru si Film, "CINEMA IUBIT", a fost un succes. Ceremonia de premiere a debutat cu o emotionanta intalnire dintre cantareata Margareta Paslaru si unul dintre cei patru studenti A.T.F. care au beneficiat de burse in dolari, platite cu regularitate timp de doi ani de catre generoasa Margareta, intalnire indelung ovationata de asistenta. De remarcat ca studentul COSTEL CASCAVAL provine de la o scoala de copii orfani din provincie si a reusit sa-si depaseasca ingrata conditie."

CRONICA ROMANEASCA: "Margareta Paslaru n-a uitat nici unul din pasii importanti ai carierei sale, care au condus-o, nu numai spre succes, dar mai ales spre tot ceea ce a consacrat-o ca generatoare a unui stil in sine. Margareta a reprezentat ea insasi o generatie, un curent, o moda si acum, la venirea in tara, va reveni in casa maestrului care a indrumat-o pe calea muzicii, in casa in care "s-a nascut ca artista", la compozitorul George Grigoriu."

VREMEA:"Margareta Paslaru revine acasa dupa 13 ani. "Eu vad tara cu ochii iubirii, asa ca tot ce vad imi place."

EVENIMENTUL ZILEI: "Paslarita" lanseaza azi la Bucuresti, primul ei CD."

EXPRES MAGAZIN: "Revenita acasa, Margareta Paslaru declara: "Cheia fericirii e dragostea de oameni". Dupa 13 ani de absenta din tara, Margareta Paslaru s-a intors, redesteptand in amintirea tuturor admiratorilor ei, imaginea artistei al carei farmec scenic se contopea miraculos cu un timbru aparte, invaluitor al vocii. Lumea a dorit s-o revada."

V. I. P: "MARGARETA PASLARU A FOST ALERGATA DE FANI PRIN SUBSOLURI. Desi afara era o ploaie mocaneasca, admiratorii Margaretei au dat navala sa-si vada interpreta favorita. Dupa speech-urile de rigoare, admiratorii Margaretei au dat navala pe podium, rupand afisele lipite de zid, in incercarea temerara de a se alege fiecare cu cate unul. In acea ambuscada Marina Voica era sa fie sufocata de multime. Noroc cu Cornel Constantiniu care era pe faza si a tras-o la timp din gramada disperata. Nici Margareta n-a scapat de furia admiratorilor dezlantuiti. Ea a fost alergata de cativa dintre ei prin subsolurile magazinului. Scopul lor era sa capete un autograf cu floricica din partea Margaretei. N-au lipsit de la lansare Ion Caramitru, Ana Blandiana, Stela Enache, Camelia Dascalescu, Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gica Petrescu, Titus Munteanu, Ion Cristinoiu, Mirela si Cornel Fugaru, Marina Florea, Angel Grigoriu, Ileana Popovici, George Grigoriu, Marin Moraru, Victor Rebengiuc."

E. M. PRESS TRANSMITE: "Putin "invidios" pe succesul Margaretei Paslaru, prezent si el, la reintalnirea cu celebra cantareata stabilita peste Ocean, octogenarul Gica Petrescu, ne spunea: "oare o veni si la mine atata lume?" Indoiala s-a risipit…"

ZIUA: "Ieri, la magazinul Muzica a avut loc lansarea albumului "The best of ..." Margareta Paslaru, album editat de Electrecord. Sute de fani au fost prezenti in incinta magazinului. Banii stransi din vanzarea albumului vor fi donati la UNICEF."

EXPRES MAGAZIN: "Ce sa te impresioneze mai mult? Faptul ca George Grigoriu a venit, desi starea sanatatii i-ar fi interzis-o, sa spuna tuturor ca singurul cuvant cu care ar caracteriza-o pe Margareta este frumos (fara grade de comparatie)."

PANORAMIC MAGAZIN: Dl Titus Munteanu isi manifesta satisfactia cu prilejul acestei reintalniri, pentru ca: "pentru toti realizatorii Televiziunii era o bucurie si un semn de apreciere pentru acel realizator care lucra cu ea. A fost un exemplu de seriozitate si de inteligenta". Iar dl Grigore Petreanu, directorul Electrecord, care s-a ingrijit de editarea CD-ului, "este foarte dificil sa alegi din zecile de albume numai cateva slagare, in care sunt incluse si creatiile vedetei, pentru ca ea este nu numai o fericita interpreta, ci si o inspirata creatoare. Ne-am dori cea mai staruitoare colaborare cu Margareta, pentru ca stilul sau de lucru este al unui profesionist ; ea venea intotdeauna bine pregatita, avand un mare respect pentru publicul sau si pentru meseria ei".

EVENIMENTUL ZILEI: "Saptamana abia incheiata poate fi numita - SAPTAMANA MARGARETA – Margareta Paslaru a plecat ieri din Romania. Dupa o lansare triumfala a casetei si CD-ului la care admiratorii s-au calcat efectiv in picioare, un cocktail ca-n filme, cu multa lume buna si o masa pe cinste, programul incarcat din agenda Margaretei Paslaru si-a urmat cursul alert. Ieri, la ora 9.00, Margareta Paslaru a parasit tara, promitand prietenilor si colaboratorilor ca va reveni cat de curand."

LUCEAFARUL ROMANESC: "Margareta Paslaru – O legenda."

CARUSEL-SHOW BUSINESS- 10 iulie 1998 (fragment) "Pentru noi toti Margareta Paslaru este un mit, o legenda."

Octavian Ursulescu

            1997

  Margareta este invitata de onoare la Brasov, Festivalul International Cerbul De Aur -a 29-a editie.Titus Munteanu, Margareta, Mirela Voiculescu
si Fugaru Junior, inaintea repetitiei

Margareta in recital la "Cerbul de Aur" 1970.
Acompaniaza formatia Rolf Albricht

             1998

  • The Romanian Challenge Appeal o invita pe Margareta la New York, la "At 678 Gallery" pe Broadway; o serata caritabila, in beneficiul  orfelinatului din Siret. Canta folclor acompaniata de John Cummings.

  • Agentia artistica Alma Creations din Toronto organizeaza turneul  "Vine, vine... Margareta" in Canada, sarbatorind 40 de ani de la debutul artistei,printr-un One Woman Show. Sub conducerea muzicianului Radu Goldis turneul de succes a continuat si in California. Fondurile incasate din vanzarea casetelor au fost donate pentru victimele inundatiilor din Romania.

    1999

  • Margareta Paslaru participa la "The 14th Annual NYC Golden Festival" din Manhattan, in beneficiul organizatiilor de ajutorare din Balcani.

  • Margareta este invitata de onoare la Gala UNITER in Bucuresti. Cu aceasta ocazie,doneaza fonduri pentru Casa Actorului Matur.

Sarbatorind-o pe Olga 
Tudorache la Gala UNITER: 
Iurie Darie, Anca Pandrea, 
Margareta, Sanda Manu

Sala Teatrului National 
din  Bucuresti

 

  • In Manhattan, la cunoscuta sala Knitting Factory, Margareta canta folclor romanesc  acompaniata de Matt Darriau si Paradox Trio. Ca urmare a succesului este inclusa si pe noul lor CD "Source" cu melodia "Bate mama lemnele".

  • Fondurile obtinute la "Gala Umanitara" recitalul Margaretei cu invitati  desfasurata in sapte state pe coasta de Est a Americii, au fost donate Crucii Rosii pentru refugiatii din Balcani. Organizatorii turneului au fost Cristian Socianu si John Baleanu, iar conducerea muzicala a fost semnata de Radu Goldis. 

  • Aflam prin Internet, din ziarul Cotidianul - 4 mai 1999- despre urmatorul eveniment in muzica romaneasca. S-au decernat Premiile revistei "Actualitatea Muzicala" 1998.Printre numeroasele premii acordate fiecarui gen muzical, opera, simfonic, muzica usoara, jazz, sectia instrumentala si vocala, etc. am remarcat urmatoarele, citam: Bianca Stupu: "Premiul "Vedete Internationale ale Cantecului Romanesc" a revenit solistei Margareta Paslaru.

2000

mpmariucanationalm..gif (149101 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ADEVARUL - 12 februarie 2000 (fragment)

Dupa 40 de ani, Margareta Paslaru si-a adjudecat o pagina in istoria muzicii romanesti

Ai putea crede ca doar Andre, GAZ pe FOC sau B.U.G.Mafia pot aduna la lansari sute de fani infierbantati. Gresit. Un puhoi de melomani de varsta a treia s-a napustit ieri, la Galeriile Muzica. Galagiosi si pusi pe fapte mari, au tinut mortis sa participe la lansarea MARGARETEI PASLARU. Prilej tocmai bun de a-si vedea favorita si de a-si aduce aminte de tinerete. Au adus flori, iar unul dintre ei chiar un goblen cu chipul Margaretei.O invalmaseala uriasa. Pensionari epuizati renuntau, unul cate unul. Tenacitatea a invins, insa, in cele mai multe cazuri. S-au inghesuit, s-au agitat, s-au urcat chiar si pe scena.
In aplauze si urale, a aparut si Margareta. A inceput sa vorbeasca. Au fost exprimate nemultumiri dintre cele mai diverse: "Nu se-aude!","Nu se vede!","Stati jos!","Mai sus!","Ursulescu,ia-o, tata, in brate!" In cele din urma, spiritele s-au mai moderat, Margareta a reusit sa se faca auzita."Va multumesc ca sunteti aici.Fara voi as fi fost nimeni".
Cu totii si-au dorit sa aiba acasa noul disc, care cuprinde nu mai putin de 25 de piese. "Sunt piese solicitate de public, cerute din Australia si pana in Scandinavia"- marturiseste cu mandrie, Margareta. Cu siguranta, sunt slagare pe care si romanii le iubesc si le-au fredonat.
MARGARETA PASLARU a scris o pagina de istorie in muzica noastra. A dovedit-o, daca mai era nevoie, lansarea de ieri.

Diana Popescu

LIBERTATEA -
4 februarie 2000 (fragment)

Pentru prima oara insotita de fiica ei, Margareta Paslaru vine in Romania

Ea soseste la Bucuresti marti, 8 februarie. Cantareata isi va lansa noul ei CD "Retrospectiva Margareta 40 de ani de la debut al primului disc,"Chemarea marii', vineri, 11 februarie, ora 13.00, la Galeriile Muzica din Str. Luterana. De asemenea, Margareta va vizita cateva orfelinate, aducand daruri din SUA pentru cei mici, in colaborare cu Crucea Rosie.

Nicoleta Radu

ZIUA - 7 februarie 2000 (
fragment)

Margareta Paslaru sarbatoreste 40 de ani de la debut

Debutul Margaretei Paslaru, descoperita de Ileana Pop, avea loc in august 1958, la Casa de Cultura "Grivita Rosie".George Grigoriu a compus special pentru ea "Chemarea marii". Despre artista, George Grigoriu a avut putine lucruri de spus: "Margareta Paslaru-un mit al muzicii romanesti".
In ceea ce priveste activitatea Margaretei Paslaru peste ocean aceasta este bogata si variata: a cantat la Gala speciala Natiunile Unite "Copii lumii", pentru a ajuta copii din tara (1993): a tinut un recital de folclor in Manhattan cu Matt Darriau si Paradox Trio (1999);
Inspirata de rugaciunea"Tatal Nostru", a compus muzica si a regizat videoclipul in maniera artistica. Inregistrarile au avut loc la Goldie Music(Los Angeles) aranjamentul si ghitara purtand semnatura lui Radu Goldis; a filmat, regizat si produs proiecte culturale si umanitare.

Ruxandra Zamfir

EVENIMENTUL ZILEI - 8 februarie 2000
(fragment)

Legenda muzicii usoare Margareta Paslaru revine la Bucuresti

Cea mai apreciata solista de muzica usoara a anilor'60-'70, Margareta Paslaru, vine
astazi la Bucuresti. Debutul ei in teatru s-a produs in 1964, cand regizorul Liviu Ciulei i-a incredintat rolul Polly din "Opera de trei parale" de Bertold Brecht.Un an mai tarziu isi incepe cariera cinematografica, interpretand-o pe cantareata Iulia in "Tunelul: lui Francisc Munteanu.

Otilia Mihailov

ADEVARUL - 8 februarie 2000
(fragment)

Margareta Paslaru aniverseaza in Romania 40 de ani de cariera.Vizita ei de o saptamana  incepe azi.

Astazi, la 10.30, Margareta Paslaru, cunoscuta si iubita de generatii intregi, va sosi in Romania pentru o vizita de cateva zile.

C. Modreanu

EVENIMENTUL ZILEI - 9 februarie 2000 (
fragment)

Margareta Paslaru-sase zile pline in Romania

In ciuda zambetului ei fermecator, Margareta era trista pentru ca Tarom-ul nu i-a inlesnit transportul celor noua saci de jucarii pe care voia sa le aduca orfanilor din Romania.La Galeriile Muzica din strada Lutherana, vineri, ora 13.00, la lansarea albumului, Paslarita va imparti fotografii cu autografe fanilor.
Ea o va avea alaturi Marina Voica: "Am debutat impreuna si vrem sa aniversam impreuna 40 de ani de cariera". Margareta si Ana Maria vor sta la matusa lor, Sanda Simionescu, programul saptamanii pe care o vor petrece in Romania fiind deja stabilit: participari la emisiunile TV si de radio, "Chestiunea zilei", "Arca Marinei", "Studioul Tudor Vornicu"(eventual si "Dintr-o suta de ziare"), "Vineri seara in direct", vizite la orfelinate si case de copii, intalniri cu vechi prieteni si colaboratori. Luni dimineata, cu o cursa de New York, artista impreuna cu fiica sa se vor intoarce in America.

Otilia Mihailov


COTIDIANUL -9 februarie 2000
(fragment)

Margareta Paslaru a revenit in tara pentru a-si lansa un CD jubiliar

Nu au lipsit de la revederea cu Margareta Octavian Ursulescu, Marin Moraru, Lucica Popescu-Moraru, sotia acestuia, si directoarea Electrecord.Interpreta l-a prezentat pe Marin Moraru ca pe un mare actor si profesor, de la care a invatat secretele meseriei de actor. De la Constanta a sosit si conducatorul fan-clubului "Margareta Paslaru", Puiu Munteanu, club ai carui membrii au varste cuprinse intre 7 si 70 de ani.

Anca Apostol

NATIONAL - 9 februarie 2000 (
fragment)

Margareta Paslaru a avut parte de o primire hollywoodiana

Ieri, in prezenta unui numar covarsitor a reprezentantilor mass-media, a sosit pe Aeroportul Otopeni celebra interpreta Margareta Paslaru a carei vizita in Romania este prilejuita de lansarea albumului "40 de ani de la primul disc", CD produs de Casa de Discuri Electrecord.
Printre numele cunoscute venite sa o intampine pe Margareta s-au remarcat directorul general al Electrecordului Cornelia Andreescu, realizatoarea radio Lucica Popescu Moraru si sotul ei Marin Moraru, cat si rudele interpretei, cumnatul si nepoata, manechinul Alina Sencovici.

Horatiu TUDOR

ADEVARUL - 9 februarie 2000 (
fragment)

Chiar si in februarie, CU O MARGARETA se face primavara

La o ora dupa aterizare, a aparut si Margareta.Cu aceeasi ochi superbi pe care ii stim, frumoasa ca intotdeauna.Imbracata intr-o haina de blana si purtand incaltari dintre cele   mai tineresti, la brat cu fiica sa, despre care ne asigura ca ii e "mana dreapta".

Diana Popescu

JURNALUL NATIONAL - 9 februarie 2000 (
fragment)

Vedeta anilor'60-'70 este un subiect vanat de fotoreporterii anului 2000

Ieri dimineata, o multime de ziaristi se stransesera in fata Aeroportului Otopeni sa nu piarda momentul in care Margareta Paslaru si fiica ei, Mariuca, isi puneau piciorusele pe pamant romanesc.La fel de miniona si cu zambetul cuceritor, Mariuca este bucatica rupta Margareta, doar ca mai timida.Am intrebat-o daca n-o deranjeaza statutul de vedeta al mamei sale. "E mama mea si o iubesc oricum ar fi", a raspuns ea.

Ruxandra Chivu

LIBERTATEA - 9 februarie 2000 (
fragment)

Margareta in Romania.
TAROM nu i-a permis cantaretei sa aduca 500 de jucarii.


Dupa primul salut adresat asistentei din aerogara veche Otopeni, Margareta Paslaru a tinut sa transmita romanilor dragostea ei. Dupa care artista si-a aratat regretul referitor la faptul ca TAROM nu i-a permis din motive de surplus de bagaj aducerea in tara a 500 de jucarii, ce urmau sa fie donate copiilor orfani.

CURIERUL NATIONAL - 10 februarie 2000 (fragment)

Margareta Paslaru, de la "Chemarea marii" la chemarea... tarii

Apreciata solista isi va lansa maine la Galeriile Muzica noul album:"Retrospectiva Margareta" - 40 de ani de la debutul sau discografic.

Alina Erimia

ROMANIA LIBERA - 11 februarie 2000 (
fragment)

Dupa 40 de ani Margareta Paslaru a lansat un nou album

De-a lungul carierei sale, Margareta Paslaru a colaborat cu cei mai mari compozitori ai muzicii usoare romanesti, inregistrand peste 700 de piese."40 de ani de la primul disc"este editat in dubla varianta de CD si caseta audio si cuprinde piese precum "Diamant fermecat"sau "Lasa-mi, toamna, pomii verzi"devenite slagare.

Gabriela Dinulescu

CRONICA ROMANA - 11 februarie 2000 (
fragment)

Inconjurata de prieteni Margareta si-a lansat discul carierei

Restaurantul Bucur s-a dovedit ieri neincapator pentru multimea de prieteni dragi ai Margaretei Paslaru, dar si pentru numerosii ziaristi si fotoreporteri veniti sa imortalizeze reintalnirea cu cea mai mare vedeta a muzicii usoare romanesti
Ceea ce s-a dorit o conferinta de presa, organizata de Casa de Discuri Electrecord, s-a transformat in doar cateva secunde intr-o buluceala de nedescris, toti cei prezenti practic luand-o cu asalt pe mult-indragita solista. Unul dintre cele mai importante motive pentru care solista se afla in Romania este dorinta de a darui Crucii Rosii drepturile de autor provenite din vanzarea casetei si CD-ului. Aceasta, dupa ce a donat de Craciun o alta suma de bani cu care cei de la Crucea Rosie au putut aduce zambetul pe buzele mai multor sute de copii.

Eugen Comarnescu, Cornelia Ciobanica


JURNAL MURESAN - 11 februarie2000 (
fragment)

O doamna:Margareta Paslaru

Emisiunea "Dintre sute de ziare" a lui Dan Diaconescu a avut-o ca invitata, miercuri seara, pe Margareta Paslaru, revenita, pentru o saptamana, in Romania, pentru a-si lansa CD-ul "Retrospectiva Margareta-40 de ani de la debut primul disc". Margareta a oferit in toate privintele, o lectie de bun simt. Eleganta, fara ostentatie si stridenta, cunoscandu-si valoarea dar nefacand parada de ea si depasind limita de dincolo de care modestia se transforma in ipocrizie, vorbind - dupa aproape 20 de ani de cand a parasit tara o romaneasca impecabila -, cantareata a raspuns cu decenta si moderatie intrebarilor, a povestit, fara sa-si dea ochii peste cap, despre experienta ei americana, despre lucruri simple, omenesti, marunte chiar, pe care le face acolo, despre viata ei de mama, de sotie, de artist, despre actiunile de binefacere in care este implicata. De altfel Margareta a anuntat ca va dona Crucii Rosii toate incasarile obtinute din vanzarea noului ei album, banii urmand a fi intrebuintati pentru ajutorarea copiilor si a bolnavilor.
Bucurandu-se de o primire "hollywoodiana" (dupa cum titra, ieri, un ziar), vizita Margaretei Paslaru in tara natala n-a fost lipsita de surprize neplacute.
Cat despre initiativa domniei sale, privind actiunea "100 pentru 1"- strangerea de bani maruntis pentru ajutorarea "unui suflet de om", monedele urmand a fi colectate in diferite puncte: Alimentara, magazinul de paine, dispensar, etc.- nu putem exclama decat: Sfanta naivitate! In Romania zilelor noastre, se fura pana si banii din cutia milelor, stimata doamna, caci, vorba poetului, "toate-s vechi si noua-s toate..."

Ileana Sandu
        
NATIONAL - 12/13 februarie 2000 (fragment)

Un gest de onoare

Ieri, in cadrul unei ceremonii speciale, primarul general al Capitalei, Viorel Lis i-a acordat Margaretei Paslaru titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti. Este un gest care rasplateste o cariera extraordinara. Decizia primarului Lis este o reverenta in fata unei adevarate comori a muzicii pop si populare romanesti.Astfel, Margareta a redevenit cetatean de suflet al Romaniei.

Pentru Margareta Paslaru data de 10 februarie a reprezentat, fara indoiala, ziua cea mai lunga, ca sa parafrazam un titlu deja intrat in istorie. Si spunem acest lucru deoarece, ieri, la Casino Bucur prezenta interpretei stabilita de 17 ani peste Ocean a reunit laolalta cu prilejul lansarii albumului "40 de ani de la primul disc", produs de Electrecord, o mare parte a personalitatilor consacrate in muzica romaneasca. Lista VIP-urilor este mai lunga decat aceea a semnaturilor pe care le strange un politician dimbovitean pentru a putea candida la postul de senator sau la presidentie: maestrul Gica Petrescu, buna prietena a Margaretei, Marina Voica, Stela Enache, Marius Teicu, Dan Spataru cu sotia, fiica si ginerele, tenorul David Ohanesian, compozitorul Edmond Deda (care i-a inmanat sarbatoritei volumul sau"Denuntatorul"), compozitorul Cornel Fugaru impreuna cu incisiva lui jumatate, Mirela Voiculescu, interpretul Cornel Constantiniu, actorul Marin Moraru la brat cu realizatoarea Lucica Popescu Moraru, actritele Olga Tudorache si Cristina Deleanu, Angela Similea, compozitorul Ionel-Ionel Tudor, poeta Ana Blandiana, sotii Almasan - Marina si Victor -, echipa Electrecordului, Cornelia Andreescu, Roxana Ghibescu, Carmen Voinea si Nicky Constantinescu, Cristian Topescu si Christel Ungar, Titus Munteanu, sotia ambasadorului Israelului, Miriam Millo si Octavian Ursulescu.O prezenta inedita a constituit-o medicul ginecolog Stefan Sihota, de la spitalul Filantropia, care a asistat-o la nastere pe Margareta. In tot acest haos creat de vizita Margaretei Paslaru, reputata interpreta si-a gasit cateva momente de ragaz pentru a ne acorda un scurt interviu.

Horatiu Tudor
 
EVENIMENTUL ZILEI - 12 Februarie 2000 (fragment)

Dupa 40 de ani de la primul disc, Margareta isi regaseste gloria de altadata

Cuplul Ana Blandiana si Romulus Rusan a felicitat-o pe Margareta."Faptul ca o tara intreaga a cantat o poezie de-a mea, pe o melodia de-a Margaretei, nu poate decat sa ma bucure" a mentionat poeta.

Otilia Mihailov

ZIUA -
12 februarie 2000 (
fragment)

Admiratorii Margaretei Paslaru au luat cu asalt Galeriile Muzica

Acestia, in majoritate la varsta a treia, au ignorat apelurile la ordine facute de organizatori si au produs o busculada care a putut fi tinuta in frau doar in urma inchiderii usii de acces in magazin. Lansarea propriu-zisa a insemnat cateva cuvinte de introducere rostite de eternul "maestru de ceremonii" Octavian Ursulescu si de primarul Viorel Lis, venit in calitate de "vechi admirator".
Margareta Paslaru vadit emotionata de numarul impresionant al fanilor sai, a explicat ca acest album este rezultatul rugamintilor venite din partea romanilor de pretutindeni. Revenirea Margaretei Paslaru in tara, chiar si pentru doar cateva zile, pare sa aiba un puternic impact mediatic.
Tot vineri, in cadrul unei intalniri la Primaria Capitalei, primarul Viorel Lis a facut-o pe Margareta Paslaru cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti.

Ruxandra ZAMFIR

 

mpCDmare.gif (153357 bytes)

Pretul fiecarui CD:
 $12 plus $3 (shipping and handling); total
$15 US
Pentru a-l comanda trimiteti un check (no credit cards please) la:
"M" Soul Productions
 P.O. BOX 301
 Summit, NJ 07901-0301
 USA

(permiteti doua-trei saptamani pentru expedierea prin posta)

SUMELE INCASATE VOR FI DONATE CRUCII ROSII DIN ROMANIA

All proceeds are donated to the Romanian Red Cross

SANATATEA - martie 2000

NOBLETEA SI GENEROZITATEA UNEI MARI ARTISTE (fragment)

De asemenea, ea a propus Crucii Rosii Romane lansarea unei campanii intitulate
"O Suta pentru un suflet"- o varianta romaneasca a unei actiuni care se desfasoara cu succes de mult timp in SUA.
Cu aceasta ocazie, Margareta Paslaru a primit Diploma si Insigna de "Membru de onoare al Crucii Rosii Romane"
In urmatoarele zile, evenimentul lansarii CD-ului a fost desigur amplificat de faptul ca s-a petrecut in prezenta intregii pleiade de actori, interpreti si compozitori ai "generatiei de aur" a muzicii usoare romanesti, ca si a unui foarte numeros public. Atat de numeros si atat de dornic sa cumpere CD-ul, incat n-au fost destule discuri pentru toti ce vroiau sa le cumpere.

Cristian IONESCU

VIVA - 2-15 martie 2000

MARGARETA PASLARU 40 DE ANI DE MUZICA (fragment)

Poeta Ana Blandiana si-a amintit cu emotie de succesul melodiei "Lasa-mi toamna
pomii verzi" ale carei versuri ii apartin, iar Angela Similea a marturisit ca
Margareta Paslaru a fost intotdeauna idolul ei.
Nici fanii nu s-au lasat mai prejos in exprimarea dovezilor de dragoste si au luat cu asalt magazinul "Galeriile Muzica" unde Margareta a impartit sute de autografe si fotografii.

Ana BALEA

ECRAN MAGAZIN - 13-19 martie 2000

MARGARETA PASLARU, un "diamant fermecat" !

"Margareta - 40 de ani de la primul disc",al treilea album lansat de Margareta Paslaru dupa 1989 la Electrecord este dedicat regretatului compozitor George Grigoriu si se deschide cu"Diamant fermecat", o piesa de mare audienta, laureata candva la concursul la concursul "Slagare in devenire" (de ce nu ne mai oferiti ceva similar azi, Titus Munteanu si Octavian Ursulescu?) si se inchide, simbolic, cu un "Tatal nostru" emotionant.

T. BUCUR

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page