Margareta Paslaru felicitata de Maurice Chevalier la MIDEM, Cannes

   In dorinta de a-si diversifica paleta interpretativa, Margareta abordeaza si un repertoriu international. Prezinta melodiile fie in versiunea lor originala (canta in 13 limbi la diferite festivaluri, turnee, si le inregistreaza pe discuri), fie isi scrie textele adaptandu-le in limba romana.
   Dar una din marile ei reusite a fost aceea de a lansa melodiile compozitorilor nostri, in prima auditie la Festivalul creatiei de muzica usoara de la Mamaia. Un risc pe care putini si-l asuma. Vorba maestrului Sile Dinicu: "Tata, e greu sa faci succes cu o melodie necunoscuta … poate fi prima si ultima auditie …"
   Margareta nu numai ca a facut succes, dar melodiile care i-au fost incredintate, au obtinut premii (si datorita interpretarii ei originale).

Elly Roman: "…cantareata, atenta nu numai la insusirile slagarelor straine consacrate, dar si la muzica usoara romaneasca buna, Margareta Paslaru, premiata de trei ori la festivalul de la Mamaia, mentionata la acela de la Brasov si incoronata cu un premiu la recentul festival de la Sopot, este menita inca multi ani de acum inainte, sa ne bucure cu realizarile ei artistice. Si, cat pe aci sa uit, un sincer "bravo Margareta" pentru interpretarea cantecului meu, "Nu mai plange baby".

Const. Sarbu: "La primul festival de muzica usoara romaneasca de la Mamaia, de pilda, si-a asumat raspunderea prezentarii primului cantec al celui mai tanar compozitor –"Cum e oare? ", de Florin Bogardo. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Cantecul "a prins", iar interpreta si-a mai adaugat la palmares un nou succes. Vocea Margaretei , care a fost distinsa si la al doilea festival al muzicii usoare, te insoteste pretutindeni, caci discurile ei sunt solicitate, cantate, difuzate prin megafoane, ascultate deopotriva de cei aflati in cabanele din varful muntelui, ca si de cei aflati pe plaja de la Eforie sau Mamaia."

Compozitorii Temistocle Popa si Radu Serban, Margareta Paslaru, Ilinca Cerbacev, Doina Badea
In picioare: Aurelian Andreescu si compozitorul Gelu Solomonescu 

Saptamana Culturala: "Inzestrata cu un real simt scenic, cantareata stie sa lanseze un slagar."

Mariana Parvulescu: "Numai intr-un singur an, tanara noastra cantareata a trecut de la incercarile concursului, pe podiumul vedetelor. Si Margareta de azi, aminteste si ea de un basm: "crestea intr-un an … cat altii in sapte" …

C.F. (despre Cerbul de Aur): "Am urmarit mai intai recitalul Margaretei Paslaru. Exemplu de munca asidua, de dorinta de perfectionare, Margareta Paslaru, insusindu-si o remarcabila miscare scenica, largindu-si repertoriul; nu este numai o actrita cu mari posibilitati expresive, dat si o excelenta cantareata. Recitalul de aseara e, in acest sens, o cununa de succes."

Alexandru Cornescu: "In partea a doua, Margareta Paslaru a oferit un recital care-i rezerva fara nici un rabat locul printre vedetele festivalului. Ea oglindeste poate cel mai bine faptul ca, alaturi de talent, si in acest domeniu nu se poate lipsi staruinta. Caci daca ne amintim de fetita de acum zece ani careia in afara de o voce grava, nu avea mare lucru si o punem langa interpreta multilaterala pe care am vazut-o ieri seara, ne dam seama cum, in acest timp a fost urcata, treapta cu treapta, si nu fara stradanii, o buna parte din drumul spre inaltimea succesului. Primul regizor care a lucrat cu ea, Valeriu Lazarov, i-a asigurat aseara un decupaj inspirat."

A. Sandu: "Hors-concours", din partea Romaniei vom avea prilejul sa o ascultam pe Margareta Paslaru, talentata noastra cantareata."

Stefan Carapanceanu: "Margareta Paslaru, in plina maturitate profesionala, s-a afirmat si data aceasta in calitate de autor si interpret al muzicii usoare romanesti."

Doru Popovici: "In contextul generatiei sale, Margareta Paslaru s-a impus ca o interpreta de prima marime! In aceasta privinta se cuvine a mentiona ca Margareta Paslaru este, poate, una din putinele noastre reprezentante ale genului care are, fara exagerare, "vocatia teatrului total"… Afirmam aceast lucru, deoarece am urmarit-o si in spectacole de teatru, iar sub acest aspect,. Opera de trei parale a lui Brecht, in regia lui Liviu Ciulei, ne-a oferit fericitul prilej de a-i admira temperamentul meridional, nuantele policrome ale glasului actoricesc."

Lucica Popescu Moraru: "Margareta Paslaru a creat un stil in muzica usoara romaneasca. Posedand un temperament artistic deosebit si o voce aparte, dublate de o seriozitate profesionala caracteristica marilor vedete, Margareta poate fi un exemplu pentru tinerii interpreti. De remarcat si prezenta sa scenica, aplaudata de miile de fani. Muzicala si interesanta, Margareta s-a facut remarcata si pe scenele lumii, cronicile de specialitate avand cuvinte de lauda la adresa ei."

Smaranda Oteanu: "Si in primul rand, trebuie sa notam in acest sens, exemplara evolutie a Margaretei Paslaru. Nimic nu este mai important de amintit, in afara talentului ei, a constiinciozitatii cu care isi pregateste fiecare aparitie."

Ecaterina Oproiu: "In aceasta cursa a trudei si a ambitiei, papusica Ye-Ye cu ochi de faianta a devenit Margareta Paslaru, un nume pe care il asezi fara ezitare alaturi de orice cantareata internationala din generatia ei. Daca truda si ambitia trec pe aici, atunci cinste trudei si cinste ambitiei."

1969 - MIDEM- Palmares des trophees '67- '68.jpg (305758 bytes)

Click pe fotografie pentru a o vedea marita

         2002 - Premiul "Women of Excellence" 
                         categoria Arts & Humanities                          
Union County - N. J. - USA




De la stanga, "Women of Excellence": Phyllis Linda Volker, Margareta Paslaru-Sencovici, Honorable Linda Stender, Tonnie Glick, Reverend Luciel Hatchett, Mary Krech, Mary Ellen McGlynn
Al doilea rind: Rick Proctor, Alexander Mirabella, Deborah Scanlon, Angel Estrada, 
Faheemah El-Amin, Honorable Carla Mazza 

The Independent Press - Wednesday, April 10, 2002



IN THE TOP TEN - Margareta Paslaru of Summit, far left, was among the 10 honorees at a recent Women of Excellence Dinner at Westwood restaurant in Garwood. She was nominated by the Union County Commission on the Status of Women for her work in the field of arts and humanities. Offering congratulations are Freeholders, from left, Rick Proctor, Deborah Scanlon and Angel G. Estrada.


Diploma de excelenta TVR50  acordata Margaretei pentru rolul avut in istoria Televiziunii Romane.


2006 - Brasov - Dumitru Morosanu ofera Margaretei trofeul TVR50 si diploma de excelenta


Revista VIP premiaza Francofonia
05/10/2006 -
Sursa: Echipa Ziare.com
In cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri seara, secretarul de stat Cristian Preda a primit din partea revistei VIP distinctia "Evenimentul lunii" pentru Sommet-ului Francofoniei, desfasurat in perioada 27-29 septembrie, la Bucuresti.
Noua editie a Premiilor VIP a inclus patru premii speciale: Spitalului Militar Central,
BCR Open Romania, "Romanian Golden Team" si "Campioni de Legenda".

Actorul Timotei Duma si Festivalul A.L.O. Campulung au primit premii la categoria ARTE.

Margareta Paslaru si Sergiu Nicolaescu au fost rasplatiti cu premii de execelenta.

Postul de televiziune Realitatea TV si-a adjudecat premiul la categoria MASS MEDIA.

Doamna Felicia Filip prezinta
Premiul de Excelenta VIP Margaretei Paslaru
Septembrie 2006 - Bucuresti (foto Emanuel Tanjala)

 
Sursa - AMOS NEWS - 28 Martie 2007
Ştire: Margareta Pâslaru lansează 'Tinere talente'
   
Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" prezintă concertul-spectacol "Tinere Talente", joi, 29 martie, de la ora 19.30.
În spectacol vor evolua Ana Maria Ioniţă, Simona Puşcaş, Oliver Popa, Adina Ivan, Alexandra Creţu, Cătălin Magdalinis, Oana Brutaru, Lucia Matei, Lavinia Stoica şi Maria Gherman. Consultantul muzical este Mircea Drăgan, iar realizator Margareta Pâslaru. Grigore Petreanu spune despre artista Margareta Pâslaru "Când îţi propui să aşterni câteva gânduri despre Margareta eşti pus în dificultate neştiind la care din virtuţiile acestei îndrăgite artiste să-ţi îndrepţi mai întâi gândul. A debutat în muzica uşoară de timpuriu, la vârsta adolescenţei, iar debutul a fost o explozie, dobândind o rapidă popularitate şi în foarte puţini ani devine o stea a genului. Glasul ei inconfundabil, prezenta fermecatoare dar mai ales stilul de interpretare cu totul personal o plasează în elita muzicii uşoare. Unii din cei mai importanţi compozitori ai genului printre care George Grigoriu, Temistocle Popa, Radu Şerban, Vasile Veselovski, Camelia Dăscălescu, Florin Bogardo, Marcel Dragomir, Marius Teicu, îi dedică piese, iar Margareta le transformă în slagăre".

Autor : Aura-Clara MARINESCU
Miercuri, 28 Martie 2007 - 08:00 AM

 

Invitata de Catalin Maruta la Tonomatul dp2 - TVR, Margareta Paslaru prezinta tinere talente 



JURNALUL NATIONAL

Cursuri gratuite - Consultaţii artistice

21 Aprilie 2007 | de Catalina Iancu
 
Ce mai face Margareta Pâslaru? Cursuri gratuite pentru tinere talente. "Rezultatele sesiunii anterioare fiind îmbucurătoare, m-au încurajat să continuu consultaţiile artistice în cadrul Tinerimii Române. Cum să nu mă bucur când eleva Oana Brutaru din Roşiorii de Vede a luat premiul I la concursul Mini-Mega-Star, realizat de Mihai Vanica la Radio? Alexandra Creţu a obţinut un contract în Germania, iar Cătălin Măgdăliniş şi Lavinia Stoica au avut apariţii la televiziune", ne-a declarat distinsa profesoară.
Spectacolul-lecţie, susţinut luna trecută de cei zece cursanţi selecţionaţi, a reprezentat un miniexamen pe care l-au trecut cu bine. Luni, 23 aprilie, între orele 12:00 şi 15:00 se reiau consultaţiile artistice la Tinerimea Română, din Str. Gutemberg nr. 19. Întâlnirile au loc şi joia, de la ora 17:00 la 20:00. Înscrierile au început deja, iar pentru informaţii suplimentare puteţi telefona la 315.13.71.

Sursa: MEDIAFAX -9-11-2007 
(fragment) (...) 

Cea de-a doua editie din "Enciclopedia Personalitatilorilor din România" a aparut la editura Hübners Who is Who si cuprinde biografiile a peste 9.000 de persoane din toate domeniile de activitate: economie, stiinta, cercetare, arta, politica, religie, sport, justitie si armata. Lucrarea descrie profiluri exclusive ale personalitatilor de seama din mediul de afaceri, din viata publica si privata. Este o enciclopedie biografica a femeilor si barbatilor contemporani cu cariera de succes din România. Georgiana Mihaescu, Communication Manager al editurii, a declarat pentru MEDIAFAX ca în noul volum se regasesc personalitatii precum:  Traian Basescu,Andrei Zinca, Corina Chiriac, Margareta Pâslaru, Vasile Muraru, Razvan Florea. (...) Lucrarea este legata în piele sau pânza cu încrustatii aurii. În prima editie din "Enciclopedia Personalitilor din România", lansata anul trecut, au fost publicate peste 4.550 de biografii ale unor persoane din toate domeniile vietii publice, precum: George Cojocaru, Neagu Djuvara, Cristian Mandeal, Sergiu Nicolaescu, Mihai Leu.

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page