mpalbumfiicamare.gif (97006 bytes)

                                                                  Ana Maria intr-un duet cu mama


Ana Maria cu diploma de master, 
alaturi de parinti

 

                                                                                                                           Ana Maria si Juan
Sursa:  www.Cristian Topescu.ro

                                                                          Intelectualii tirului romanesc 
                                                                           

Tirul este un sport care nu are mare priza la public. Este un sport al linistii (Suporterii tragatorilor nu se bat intre ei!). Este un sport al concentrarii, al unei tensiuni inchistate intr-un ambient spectacular, competitional. In marele concert al sportului, tirul reprezinta muzica de camera. E ca o sonata pentru o vioara solo.
Solistii au fost de-a lungul anilor: IOSIF SARBU - prima medalie olimpica pentru Romania -, arhitectul GHEORGHE LICHIARDOPOL - doua medalii olimpice de bronz -, inginerul STEFAN PETRESCU - aur olimpic -, economistul ION DUMITRESCU - aur olimpic -, actorul MARCEL ROSCA, prof. dr. ION ALBESCU, prof. NICOLAE ROTARU, inginerul DAN IUGA si ciberneticianul CORNELIU ION - campion olimpic. Sa-i adaugam pe BOGDAN MARINESCU - tragator la talere, eminent om de stiinta, care in 1990 a fost ministru al Sanatatii -, pe teologul IULIAN RAICEA - pistolar, campion european -, pe arhitectul VIRGIL ATANASIU si pe regretatul GHEORGHE SENCOVICI - talerist, inginer, director al unui institut de consultanta in domeniul microcalculatoarelor de la New York, sotul indragitei  interprete de muzica usoara Margareta Paslaru, care a lansat recent albumul Margareta Forever.
Dupa una din numeroasele sale victorii, Sencovici spunea: Pentru mine, tirul cu arma de vanatoare este o adevarata pasiune. Skeetul iti da, la fiecare taler impuscat, o satisfactie ca si vanatoarea. Skeetul este cea mai spectaculoasa ramura a tirului. O pot confirma si spectatorii care vad imediat efectul fiecarui foc. Skeetul cere tragatorului o serie de insusiri, printre care o deosebita viteza de reactie si posibilitatea de a te concentra si de a-ti pastra calmul si luciditatea.
Calitatile sale psihice, o tehnica desavarsita a uniunii cu arma, o munca de cercetare cu nimic mai prejos fata de cea a unui om de stiinta intr-un laborator, Ghiuri, pentru apropiatii lui, a fost pentru toti tintasii generatiei sale un campion modest.
Intelectualii tirului romanesc nu au sfidat munca, nu s-au refugiat in cortul lenei si al blazarii, nu s-au inghesuit sa deschida si sa inchida usile restaurantelor si barurilor, ignorand orice valoare perena si picotind pe pernele moi ale mediocritatii.   


Cristian Topescu


 

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page