"Recitalul de la New York "Vine, vine... Margareta" a fost ovationat in picioare."

George Rosianu, Meridianul romanesc,5 iunie 1999

wpe41480.gif (69395 bytes)

De la stinga la dreapta: Sergiu Cioiu, Radu Goldis, Margareta Paslaru, Elvis Dinu Jos: Marian Bucur

Meridianul Romanesc - Iunie 1999 - New York

Un moment solemn s-a inregistrat atunci cand spectatorii au ascultat cu piosenie Rugaciunea "Tatal Nostru", a carei compozitie ii revine Margaretei Paslaru, iar aranjamentul muzical,lui Radu Goldis.Talentul si temperamentul Margaretei Paslaru, experienta scenica au facut ca, si de data aceasta, la fel ca intotdeauna, sa cucereasca simpatia si ovatiile in picioare ale unui public entuziast. 

George Rosianu
Romania Libera USA - Iulie 1999 - Miami

... Margareta a impresionat prin diversitatea cantecelor prezentate, culese din toate genurile si pe gustul tuturor"

wpe01673.gif (63647 bytes)

Universul - Mai 1998 - California

Pe scena californiana, Margareta Paslaru - prezentata de Octavian Cadia, ne-a amintit de primii ei pasi, de Ileana Pop, care a descoperit-o si a adus-o la Televiziune, de debutul cu orchestra lui Sile Dinicu, de slagarele pe care i le-au incredintat George Grigoriu, Temistocle Popa, Radu Serban si alti compozitori, de neuitatul sau rol din filmul "Veronica" de experienta ei din teatru, cu Liviu Ciulei,Toma Caragiu, Dem Radulescu, Marin Moraru, de indemnul Mariei Tanase de a canta muzica populara romanesca, si cate altele, care au constituit - gratie orchestrei lui Radu Goldis(care la toamna va apare pe afisul unui film de la Hollywood ca autor al muzicii), dar si combinatiei reusite intre proiectia de arhiva si concertul "live" in autentice momente artistice, amintindu-mi daca imi dati voie-de maniera concertului pe care l-am vazut in Anaheim, sustinut de Barbra Streissand" 

A. B. Hollywood

Flacara nr. 5/1998

Recitalul extraordinar, desfasurat sub conducerea muzicala a cunoscutului compozitor Radu Goldis, a fost emotionant. Timbrul grav care o individualizeaza a reusit sa micsoreze distantele geografice si sa readuca in amintirea entuziastilor spectatori imaginile duioase, adormite de timp. Prin felul riguros in care a intreprins regia spectacolului, prin colectia reprezentativa de slagare si prin costumele inspirate, Margareta Paslaru a dovedit inca o data ca nu admite sa iasa din standardele de competenta autoimpuse. Un moment aparte in economia spectacolului, atent dramuita, l-a reprezentat concursul pentru public: "Sa cantam din slagarele Margaretei".
In Toronto a urcat pe scena, printre alti participanti, o doamna venita din New Jersey, S.U.A., iar la Los Angeles un"fan" care calatorise tocmai din statul Oregon, cu intreaga familie, pentru reintalnirea cu Margareta Paslaru." 

Luceafarul Romanesc - Mai 1998 - Montreal

"Cu o tinuta ireprosabila, Margareta creeaza magia unui spectacol de clasa. Nimic nu este pompos, pretentios ori exagerat. Exista o vizibila grija pentru amanunt, pentru echilibru si pentru variatie. Margareta functioneaza intr-o regie artistica proprie, utilizand detalii de costum si mici recuzite, schimbandu-le la vedere, si creand personaje si diversitate pe parcursul intregului recital. Tinuta de scena este impecabila si pune in valoare o interpreta ale carei miscari sunt bine gasite, expresive si sugestive."

Sergiu Cioiu

Divertisment Magazin Nr. 5, Mai 1998 - Toronto

MARGARETA A FOST, AM VAZUT-O, NE-A CONVINS !

...-ALMA CREATIONS - agentie care, asa cum spun creatorii sai Luisa si George Apostol, "s-a constituit cu intentia expresa de a organiza si prezenta publicului romanesc din Canada, o varietate de evenimente culturale de inalta calitate care promoveaza talentul, traditia si dragostea pentru expresie artistica romaneasca"

..."Vine,vine... Margareta!" s-a ridicat fara cel mai mic dubiu la nivelul intentiilor. Conceput in doua parti, chiar de Margareta Paslaru, reprezentatia a fost un minunat prilej de aduceri aminte, pentru unii s-a confundat cu tineretea lor, pentru altii cu adolescenta.
Cu emotie si veneratie, pe canavaua unor proiectii de arhiva, indragita noastra cantareata ne-a readus in memorie debuturile sale in muzica, in viata, in film si in teatru, omagiind simultan mari nume ale vietii noastre artistice, precum cele ale regretatilor Toma Caragiu, Sile Dinicu si Tudor Vornicu, sau a celor, inca in activitate, cum sunt maestrul Liviu Ciulei, actorii Marin Moraru si Ion Dichiseanu, solista Marina Voica.

Acompaniata de o sectie ritmica condusa de ghitaristul,compozitorul si
aranjorul Radu Goldis - in acelas timp si un placut "compeur" in partea a doua a "show"-ului, vesnic tanara Margareta a cantat si a dansat, reinviind in gandurile noastre anii '60'70 cu slagare de neuitat...... Buchete de flori si vii aplauze au marcat finalul, publicul intarziind sa se desparta de o minunata artista care - cu acest spectacol - si-a serbat patru decenii de la prima aparitie scenica.
Multumim Margareta, si te mai asteptam ! 

Dumitru Negrea

Lumea Libera-New York-1997

..."o vedeta mare cu nume de floare"(cum o anunta afisul) si cu un bogat palmares de interpreta de muzica, de film si de teatru, a urcat din nou pe scena, facand ca sala sa explodeze intr-o izbucnire de aplauze: Margareta Paslaru, la fel de calda, si la fel de captivanta, a facut cinste ziarului nostru prin scurtul, dar nobilul omagiu oferit de prezenta sa si de cele trei cantece interpretate, care au rascolit inimile, amintirile si dorurile celor de fata."

Dan Costescu

wpe26856.gif (38327 bytes)

Multi-talented artist Margareta Paslaru completed a tour of North America (celebrating 40 years from her debut) at the end of which she was awarded the 1998 Humanitarian Distinction Award in Los Angeles

Scrisoare deschisa catre fani

Va multumesc din suflet tuturor celor care ati fost prezenti la Gala Umanitara "Vine, vine…Margareta" (desfasurata anul acesta, in sapte state pe coasta de Est a Americii)... si va multumesc pentru flori, aplauze si lacrimi….

Incerc sa devin si glasul celor fara grai, al celor mici si necajiti, pentru ca simt ca au nevoie de un sprijin. Voi continua acest gen de actiuni, in felul meu, prin muzica.

M-au induiosat bunicii care si-au adus copii si nepotii la spectacol, dupa 41 de ani de la debutul meu, mai toti cunoscatori ai slagarelor din tineretea noastra, aplaudand in semn de recunoastere inceputul fiecarui cantec preferat, cumparand casete, continuand astfel dragostea fata de muzica romaneasca, generatie dupa generatie.

Nu pot exprima puternica emotie pe care am simtit-o la fiecare spectacol vazandu-i pe micii spectatori, multi dintre ei in costume nationale, urcand pe scena la final si cantand cu mine Te-le-le, cantec din Oas.
Ori fani de toate varstele, care nu au uitat nici muzica nici textul melodiei lui George Grigoriu "Si-n apa marii", ori Florin Bogardo "Cum e oare?", ori Temistocle Popa "Veronica", Elly Roman "Nu mai plange baby", ori chiar propria-mi compozitie pe versurile Anei Blandiana "Lasa-mi toamna pomii verzi"

Fiecare cantec a improspatat amintirea unui anume moment din viata lor. Unii mi-au marturisit ca au plecat din tara, citez:.. "doar cu o valiza si un disc al Paslaritei" .

Nu pot incheia fara a multumi colegilor veniti din toate colturile continentului la aceasta Gala Umanitara.

Sergiu Cioiu din Canada, Marian Bucur si Elvis Dinu, Aurel Cohan, Eduard Ciubotaru din Miami, Lia Lungu din New York, Adriana Antoni din Chicago.
Toti sub conducerea muzicala a compozitorului, aranjorului si chitaristului Radu Goldis din Los Angeles.

Multumiri organizatorilor Cristian Socianu si John Baleanu din Florida si numerosilor sponsori nominalizati in calendarul "Margareta Paslaru 2000", tuturor acelora care in acest fel au acordat suport cauzei copiilor necajiti din lume.

Muzica insenineaza sufletul de la leagan si pana la mormant; aceasta am incercat si eu sa fac in viata, prin si pentru dumneavoastra.

La buna vedere in 2000!

Margareta Paslaru

P.S. Doresc sa multumesc pe aceasta cale Uniunii Compozitorilor din Romania si revistei Actualitatea Muzicala care mi-au decernat premiul "Vedete Internationale ale Cantecului Romanesc", chiar in perioada in care efectuam actualul turneu in US.

FRANCE SOIR - 1963 - PARIS

"Margareta Paslaro, la Sylvie Roumaine"
...La voix surprend, decidement, un peu rauque, chez cette toute jeune personne"


GENOSSENSDRAFTER -1965 -DDR

"Rumaniens Brigitte Bardot"
...Margareta Pislaru, Rumaniens Publikumsliebling Nr.1


ANNA-BELLA-1965 ROMA-ITALIA

..."Margareta Paslaro, ha venti anni ed e per la Romania quello che Ritta Pavone e per l'Italia. Attualmente trionfa con la sua voce sicura, profonda, cantando nell Opera de tre Soldi di Brecht."


BORBA- 1965 BELGRAD -YUGOSLAVIA

..."Margareta Paslaro sings as if she has been singing since early childhood, dance as if she has been dancing since the very steps of her life,and acts as a true born actress..."


EL MONDO - 1967 HABANA - CUBA

"... Margareta Paslaro es una actrice e cantante de notable talent"


WINNIPEG FREE PRESS -1970 CANADA

"When she subsenquently stepped into the spotlight to begin her first show of the evening, she became Margareta l'artiste. Her voice, her movements, her expressions are very European, very ethnic, and very beautiful. Miss Paslaru is no doubt to Romania what Lillian Lewis is to Manitoba, and I consider Lillian to be one of Canada's most talented stage performers."


JYDSKE TIDENDE-1972 STOCKHOLM - SUEDIA

(traducere)"Margareta Paslaru a interpretat cu deosebit simt al umorului si cu o mimica sugestiva cantecele populare romanesti"

EVENING NEWS -1974 LONDON - ENGLAND


"And let me not forget Margareta Paslaru, a little Romanian, who sings deep down in her boots, like Juliette Greco. She is a joy.

SOUTH LONDON ADVERTISER - 1974

"Romanian Dance Company at Queen Elizabeth Hall."
... The only name soloist is Margareta Paslaru, who combines an exceptionally deep contralto voice with coquettish appearance and manner." (John Percival)


MORNING STAR-1974 LONDON

"Margareta Paslaru, star of stage,screen and TV, dressed in a peasant scarf and apron, sings two groups of folk songs in a voluptuous Dietrich-like voice"

FACLA- MAI 1969 TEL-AVIV -ISRAEL

"Cum termina un cantec, izbucneste o rapaiala de aplauze, de duduie sala. Margareta revenea, canta, si iar duduia sala. De cate ori a revenit? Inca n-a fost rechemata de atatea ori o cantareata, cum s-a intamplat cu Margareta Paslaru "

VIATA NOASTRA - MAI 1969 - TEL-AVIV

"Margareta Paslaru considerata azi cea mai mare cantareata de muzica usoara din Romania, recolteaza seara de seara un succes extraordinar in spectacolul muzical"Adam si Eva la revista", care joaca tot timpul cu casa inchisa"

Dintre cele 29 de tari in care Margareta Paslaru (reprezentand Romania) a fost invitata in concursul festivalurilor de creatie a muzicii pop, ori in recitaluri, spectacole de muzica usoara ori populara, transmisii din studiouri internationale TV, vom selectiona numai acele turnee despre care avem informatii.

Pe masura ce vom obtine materialele de arhiva, le vom include in aceasta pagina.

Back to top

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page