mppozatteatrucaragiu.gif (241240 bytes)

         Margareta Pislaru impreuna cu Toma Caragiu in "Opera de trei parale"

Teatrul Lucia Sturza Bulandra

"Opera de trei parale" B. Brecht, regia Liviu Ciulei

SANDA FAUR: "Ca    sa nu mai vorbim de faptul ca Liviu Ciulei o aduce in scena - pentru un rol in primul rand de proza - pe Margareta Paslaru, sustragand-o muzicii usoare, pentru a-I revela insusiri dramatice. Pentru Mackie-sis a fost adus de la Ploiesti (unde este si actor si directorul teatrului ploiestean) Toma Caragiu, si alegerea s-a dovedit fericita. Langa el, cantand cu vocea-I plina songurile, disonant si caricatural asa cum se cerea, Margareta Paslaru se descopera si ni se descopera ca avand contingente reale cu teatrul: scena n-o intimideaza, Brecht n-o inhiba. Polly realizata de ea are dezinvoltura, are candoarea vag triviala a fiicei lui Peachum, e "domnisoara virtuoasa " care, devenind sefa gangsterilor, ii pune la respect cu vorba racnita, dar si cu pumnul. Si tot acest amestec de ingenuitate, ferocititate si vulgaritate Margareta Paslaru le aduce pe scena sub o imagine care ne aminteste oarecum de cea lansata de Brigitte Bardot." (Flacara,  noiembrie 1964)Clody Bertola, Mimi Enaceanu, George Maruta si Margareta Paslaru

RADU POPESCU: "Revelatia serii a fost cunoscuta cantareata de muzica usoara, Margareta Paslaru, care a interpretat pe Polly Peachum: aplomb exceptional, miscare scenica intocmai ca "la mama acasa", haz irezistibil, care-l scuteste pe spectator de orice analiza." (Magazin numarul 373, noiembrie 1964)

M. RADNEV: "O surpriza foarte placuta ne-a oferit Margareta Paslaru cu jocul ei dezinvolt, bine indrumat de regizor spre dezvaluirea idealurilor marunte ale fetei lui Peachum." (Informatia Bucurestiului, noiembrie 1964)

MIHAI UNGHEANU: "Apelul la o cantareata veritabila, cerut imperios de text, a revelat calitatile scenice ale Margaretei Paslaru." (Scanteia Tineretului, noiembrie 1964)

ANDREI BALEANU"Margareta Paslaru (Polly) debuteaza promitator in teatru, dovedindu-se o talentata actrita in formare, cu o mimica amuzanta; inflexiunile dramatice ale vocii au avantajat-o mai ales in interpretarea songului despre "Jenny - logodnica piratilor." (Scanteia, ianuarie 1965)

TEATRUL: "Iar Margareta Paslaru, desi fara scoala scenica, a jucat personajul intr-un autentic stil brechtian."

DINU SARARU: "O revelatie in spectacol o constituie Margareta Paslaru: talentata interpreta de muzica usoara, distribuita de regizor in dificilul rol Polly, face dovada unor certe calitati actoricesti si joaca alaturi de incercatii sai parteneri, cu o siguranta scenica remarcabila. Iar interpretarea pe care o da apoi song-urilor se face si ea subliniata, in mod deosebit, interpretarea songu-lui despre "Jenny logodnica piratului", unde virtutiile de cantareata sunt puse in lumina o data cu un bun joc actoricesc." (Luceafarul, ianuarie 1965)


Coperta revistei Teatru 

Rodica Tapalaga, Toma Caragiu si Margareta Paslaru


In 1999, Margareta Paslaru a fost invitata de onoare la Gala UNITER in Bucuresti.  
Cu aceasta ocazie, a donat fonduri pentru Casa Actorului Matur. 
Margareta a inmanat premiul regizorului Dan Puican, la categoria Teatrul Radiofonic. 


Sarbatorind-o pe Olga  Tudorache la Gala UNITER: 
Iurie Darie, Anca Pandrea, Margareta Paslaru, 
Sanda Manu

Sala Teatrului National din  Bucuresti

Margareta Paslaru si Liviu Ciulei 
la New YorkDocumentar despre „pictorul de teatru" Liviu Ciulei, la TVR 1
Luni, 21 februarie 2005, de la ora 22.10

Televiziunea Romāna
difuzeaza un documentar artistic despre impresionanta cariera a scenografului Liviu Ciulei,
intitulat „Cu gāndiri si cu imagini". Luni, 21 februarie 2005, de la ora 22.10, TVR 1 va invita īn fata micilor
 ecrane pentru aproximativ o ora, timp īn care veti parcurge nu mai putin de 50 de ani din cariera lui Liviu Ciulei.
(...)Regizorul Liviu Ciulei a descoperit si talente autentice, care au debutat sub bagheta sa inspirata: Irina Petrescu
si Lazar Vrabie (īn filmul „Valurile Dunarii”), Gina Patrichi, Ana Szeles si Mariana Mihut (īn „Padurea spānzuratilor”),
cāntareata de muzica usoara Margareta Pāslaru (īn prezent stabilita īn SUA), actrita īn spectacolul „Opera de trei parale”.(...)

Evenimentul Zilei -
Duminica, 20 Noiembrie 2005
Nostalgia TV- Irina Petrescu (fragment)
Elena Stanescu
elena.stanescu@evz.ro
Cu o cariera artistica de aproape o  jumatate de veac, Irina Petrescu este in prezent o actrita de baza a Teatrului Bulandra Actrita de televiziune,dar si angajata a  Teatrului  “L.S. Bulandra”, Irina Petrescu a intrat in lumea artistilor printr-o intamplare. Regizorul Liviu Ciulei, care i-a descoperit si pe Lazar Vrabie, Gina Patrichi, Mariana Mihut sau Margareta Paslaru, este cel sub indrumarea caruia a debutat si Irina Petrescu.


Back to top

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page