Inainte la News 2010             Inapoi la discografie 1

50 de ani de la primul disc ElectrecordViitoarea coperta a CD-ului de autor (foto Lucian Nastase) Margareta Paslaru "50 de ani de la primul disc" 
Lasa-mi, toamna pomii verzi 

 

 1- Era o fantana - Versuri: Elena Farago
 2- Tigara - text Margareta Paslaru
 3- Fericirea mult visata -  text: Margareta Paslaru (locul II Top romanesc Aprilie 2010)
 4- Iubindu-te - Versuri: Mariana Dumitrescu
 5- Spune tu care stii atat de multe - text: Margareta Paslaru
 6- Alergatori de cursa lunga -text Margareta Paslaru
 7- Ce bine-ar fi - text: Margareta Paslaru
 8- Lasa-mi, toamna, pomii verzi - Versuri: Ana Blandiana
 9- Timpul - text: Margareta Paslaru
10- Daca ai ghici - text: Margareta Paslaru (melodia anului 1974)
11- Nu vreau sa moara florile de mar -  Versuri: Agatha Grigorescu Bacovia
12- Tare-am fost: - Versuri: Virgil Carianopol
13- Diamant fermecat - text: E Rotaru - Vot national, Premiul de popularitate "Slagare in devenire"
14- NU ! - Versuri: Virgil Carianopol
15- Eu si Timpul- Versuri: Virgil Carianopol
16- Pasarile nu mor niciodata - text: O. Dumitru (spectacolul De ce nu cade soarele? de Alexandru Stark)
17- Bunicii mei - text: Margareta Paslaru
- Gala Crucii Rosii
18- Romanta soarelui (Vagabondul zilei)  Versuri: Ion Minulescu
19- Ghimpii- Versuri: Lucian Blaga
20- Mai bine soarta lui Sisif - Versuri: Ion Horea
21- Pasiunea - text: Margareta Paslaru
22- Potpuriul creatilor timpurii 
23- Flacari - Versuri: Virgil Carianopol
24- Am cantat - Versuri: Virgil Carianopol
25- Tatal nostru -rugaciune

In 1969 Margareta Paslaru a reprezentat casa de discuri Electrecord la MIDEM-Cannes

Contemporanul - vineri 31 ianuarie 1969

MARGARETA PASLARU si DISCUL DE MARMURA

Intoarsa zilele acestea de la Cannes, unde a fost invitata la festivitatile Targului international al Discului (M.I.D.E.M.). Margareta Paslaru a adus cu sine o noua confirmare a harului si tenacitatii sale artistice: trofeul M.I.D.E.M.,acordat cantaretilor celor populari, ale caror discuri au fost in mod constant cele mai solicitate. Pe estrada unde defileaza de obicei marile vedete ale filmului, au putut de asta data aplaudati "idolii" muzicii usoare: Dalida, Mireille Mathieu, Amalia Rodriguez, Adriano Celentano, Udo Jurgens etc. Printre ei, si Margareta Paslaru. Reamintim ca supertrofeul M.I.D.E.M. a fost acordat decanului de varsta al sansonetei franceze, Maurice Chevalier, cu prilejul aniversarii a 80 de ani. Odata cu trofeul din marmura, Margareta Paslaru ne-a adus si o serie de instantanee fotografice, dintre care l-am ales pe acesta: Dalida si Margareta Paslaru
.

Gala MIDEM - Cannes

De la stinga la dreapta: Margareta Paslaru, Ginette Reno, James Last, Tunes Dizzeie, 
Muslim Magomaev, Patty Bravo, Jaffa Jarkoni, Juan Manuel Serrat, Amalia Rodriguez, 
Dalida, Mireille Mathieu, Udo Jurgens, Adriano Celentano

Margareta Paslaru 1969. 
Trofeul MIDEM la Cannes,  Franta 


Saptamana culturala a Capitalei
 - Nr.5 - vineri 31 ianuarie 1969

Tur de orizont - MARGARETA PASLARU la TARGUL INTERNATIONAL al DISCULUI - CANNES 1969

Fara indoiala, 1969 se anunta un an bun pentru populara noastra cantareata de muzica usoara. Decernarea, in tara, cu putina vreme in urma, a "Discului de aur" i-a adus invitatia de a participa la traditionalul Targ international al discului (M.I.D.E.M.) care se desfasoara anual la Cannes.
- La acest targ, ne spune Margareta Paslaru, participa laureatii discurilor de aur, dovezi ale succesului obtinut de inregistrarile lor in decursul unui an. Deci, la actuala editie a targului, desfasurata intre 20-25 ianuarie au fost prezenti numerosi cantareti celebri din diverse tari, cu totii posesori ai acestui premiu atestandu-le popularitatea in 1968. Avand bucuria si cinstea sa fiu prima reprezentanta a Romaniei la aceasta manifestare internationala, nu pot sa nu-mi exprim satisfactia de-a fi obtinut "Trofeul M.I.D.E.M." alaturi de cantareti ca Amalia Rodriguez, Dalida, Mireille Mathieu, Adamo, Karel Gott, Muslin Magomaev.
- Alte prezente la aceasta sarbatoare a muzicii usoare?
- La Gala trofeelor, care a avut loc la 25 ianuarie in Palatul festivalurilor de la Cannes, au cantat ca invitati de onoare o seama de celebritati mondiale: Gilbert Becaud, Sergio Endrigo, Mary Hoppkin, Masiel. De asemenea, un "supertrofeu" al M.I.D.E.M. a fost inmanat, in semn de pretuire pentru intreaga sa cariera artistica, lui Maurice Chevalier. Am fost totodata martora la decernarea trofeelor M.I.D.E.M. pentru creatie, care au revenit la aceasta editie a targului lui Gilbert Becaud pentru "Et maintenant" si lui Ruskin pentru "Le temps des fleurs" - melodie lansata de Mary Hoppkin, si care i-a adus cantaretei celebritatea. - Un trofeu de asemenea anvergura e, desigur, un stimulent dar, in acelasi timp, obliga...
- Succesele, ca si insuccesele, obliga si stimuleaza, poate, in aceeasi masura. Am invatat acest lucru si-l am mereu in vedere.
- Proiecte pentru viitorul apropiat?
- Un turneu in localitati poloneze intre 4 si 24 februarie. Voi sustine concerte in compania lui Cristian Popescu, Gioni Dimitriu si a formatiei "Sincron" condusa de Cornel Fugaru.
Reporter.

Dalida si Margareta Paslaru la MIDEM

Mireille Mathieu si Margareta Paslaru la MIDEM

Margareta Paslaru si Adriano Celentano la MIDEM
Maurice Chevalier o felicita pe Margareta Paslaru pe scena MIDEM

Informatia - Miercuri 29 ianuarie 1969

MARGARETA PASLARU: "TARGUL  INTERNATIONAL al DISCULUI de la CANNES"


La sfarsitul saptamanii trecute, s-a intors din Franta Margareta Paslaru, care a participat la "Targul international al discului" de la Cannes".
- Premiul de la Sopot si "Discul de aur" de la Bucuresti v-au catapultat la...Cannes. Ce "anturaj" ati avut la "Targul international al discului? - Becaud, Jurgens, Adriano Celentano, Dalida, Amalia Rodriguez, Peter Alexander, Mireille Mathieu si multi altii. Pentru mine, insa, cel mai important lucru e ca Romania participa, pentru prima oara, la o manifestare de o asemenea avengura. Sa speram ca este un inceput de bun augur pentru muzica usoara romaneasca.
- Din cate stim, "Targul international al discului de la Cannes" nu are, totusi, un caracter competitiv...
- Nu, fireste. Este, mai precis, o reuniune anuala a unor cantareti de muzica usoara, selectionati dupa criteriul popularitatii in tarile    respective si dupa numarul de discuri vandute.
- Dar in ce-l priveste pe Maurice Chevalier?
- Oh,  el e un clasic in viata. I s-a decernat, de altfel, supertrofeul Targului!
- Ce reprezinta pentru dv. "Discul de marmura" obtinut la Cannes?
- O confirmare ca drumul meu in arta cere un continuu efort de inoire, efort care inseamna foarte multa munca. La Cannes am invatat  ca in muzica usoara "stelele" cad foarte repede daca nu-si iau meseria in serios.
- Pe dv., sper, nu va paste aceasta primejdie, fiindca dupa semisuccesul (sau semiesecul) de la Brasov ati demonstrat ca aveti inca multe de spus in muzica usoara romaneasca. Felicitari pentru "Discul de marmura" si asteptam...continuarea.
Reporter.

Margareta Paslaru a primit "Discul de Aur" 

Informatia - sambata 21 decembrie 1968

n.a."Discul de Aur" obtinut deMargareta Paslaru  la Electrecord reprezinta succesul vanzarilor constante a mai multor discuri, 
si nu doar a unui singur slagar de moment, cum se obisnuieste in prezent. Acordarea acestuia necesita si aprobarea Consiliului de Stat pentru Cultura si Arta - C.S.C.A.
 
Margareta Paslaru a primit "Discul de Aur" 
Informatia - sambata 21 decembrie 1968

In cadrul "Saptamanii discului", la magazinul "Muzica:, Margaretei Paslaru i s-a inmanat "Discul de aur" - premiu acordat de C.S.C.A. pentru interpretarea compozitiilor romanesti. Anul acesta, odata cu ultimul disc aparut pe luna decembrie, Margareta Paslaru a intrunit un numar de 100 de melodii imprimate la Electrecord.

1960 - Chemarea marii - slagarul anului
 
George Grigoriu - text: Mircea Block
-----------------------------------------------
Coperta noastra - MARGARETA PASLARU Flacara Nr.40 - 8 octombrie 1960

La sediul studioului bucurestean de televiziune sosesc mereu scrisori prin care numerosi telespectatori intreaba "cine este Margareta Paslaru?"
Este in primul rand, eleva in clasa a IX-a a unei scoli medii mixte din Capitala si - dupa cate santem informati - invata bine.
Este, in al doilea rand, castigatoarea premiului I la concursul vocal pentru artistii amatori ai caselor de cultura ale tineretului din Bucuresti.
Este, in al treilea rand, o talentata interpreta de muzica usoara la "micul ecran"- Dovada, teancurile de scrisori mai sus pomenite.

 
Interviu MARGARETA PASLARU
Sanda Faur-Dima
Revista Flacara Nr. 52 / 30 decembrie 1961

- Dumneavoastra ati imprimat deci discul care a batut toate recordurile anului...
- Eu?
- Da, discul 3002, cu piesa "Chemarea marii" pe una din fete, a cunoscut cel mai mare tiraj in 1961: 26.000 exemplare de la prima editie...nu stiati?
Margareta Paslaru nu stia acest lucru si nici nu-i vine sa creada. N-a pierdut inca mentalitatea de scolarita (desi a implinit 18 ani) ce abia a debutat in arta.
- Imi cereti parerea despre anul muzical 1961 si, sincer vorbind, nu prea am curajul sa ma pronunt. E primul meu an de activitate muzicala, sant 
abea la inceputul drumului in arta si inca nu ma vad in masura sa formulez aprecieri atat de pretentioase.
- In ciuda zicalei, as spune ca prea multa modestie nu strica...si, totusi, ce credeti ca determina succesul unui cantaret, ce-i asigura aprecierea publicului?
- Poate ca sinceritatea, atunci cand interpretul e el insusi si se straduieste sa aduca ceva nou in muzica, publicul simte si-l rasplateste pe data.
- Ce intentii aveti pentru viitor? Va veti inscrie la conservator?
- As prefera Institutul de arta teatrala si cinematografica: Mi-ar place mult sa fac, pe ecran, comedie muzicala. Am terminat de altfel recent primul 
meu film, un foarte scurt metraj al televiziunii, intitulat "Anul nou 1962", in care am cantat "Mandolina mea" de George Grigoriu; M-am simtit 
foarte la largul meu in fata reflectoarelor si a aparatelor de filmat.
- "Mandolina" e cantecul dv. preferat din acest an?
- Da, impreuna cu "Chemarea marii"si "Pe aripa vantului".
- Va uram deci, pentru anul viitor, cat mai multe asemenea cantece de valoare si cat mai multe succese.

2006 Electrecord          

2007 Muzica de colectie 

2008 Casa Radio            

2009 Editura Curtea Veche


 Accesati selectiuni discografice in pagina Discografie 1


 

Margareta si-a cedat drepturile de autor la UNICEF

Trei roluri in ambele serii. Educatoarea,  Zana, Imparateasa furnicilor

Margareta Paslaru si Toma Caragiu in piesa "Opera de 3 Parale" B.Brecht


Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page